Impreza: Po GOP-ie wagonami 102Na do upadłego (10 maja 2008)
Sory że cię uprzedzam, ale dodaję w załączniku jedno fotoDW pisze:My (#165) też próbowaliśmy powiedzieć o tym organizatorom, ale, tak jak napisał "dombia", oni myśleli, że to krawężnik (ciekawe tylko skąd miałby się wziąć na dachu...)
Fotki połamanego pantografu wrzucę jutro, bo łącznie mam 590 zdjęć do zgrania z aparatu

No to już wiemy dlaczego #205 na nas zaczekał. I tak nawet jakby patyk nie połamał się to zapewne dalsza jazda skończyła by się właśnie holowaniem.JoHoNuS pisze:Na pewno była to nie lada atrakcja. W tym czasie byłem w wagonie 205. Organizatorzy w pewnym momencie wołają STOOP! nie jedziemy po czym na rondzie objawiła się wszystkim już wspomniana 102. Dla mnie to była większa "atrakcja" móc jechać w składzie 2 X 102 niż jechać na Pogoń. " Impreza 102 po GOP-ie do upadłego" nabrała dosłownego znaczenia![]()
I można powiedzieć że #165 jeździł do upadłego... pantografu...

Nieźle się też #205 namęczył żeby ciągnąć załadowaną stodwójkę.
- Załączniki
-
- DSCF7100.jpg (181.29 KiB) Przejrzano 3749 razy
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
Fotki ?
Proszę
->> http://www.fototrans.cba.pl/galeria/thu ... p?album=32
->> http://www.fototrans.cba.pl/galeria/thu ... =32&page=2
a resztę (luźniej związanych z imprezą) fotek można szukać w podstronie "Nowe Zdjęcia"
Proszę

->> http://www.fototrans.cba.pl/galeria/thu ... p?album=32
->> http://www.fototrans.cba.pl/galeria/thu ... =32&page=2
a resztę (luźniej związanych z imprezą) fotek można szukać w podstronie "Nowe Zdjęcia"
ArdoGallery <- Zapraszam !
Kurczę, strasznie smutno się ogląda te zdjęcia. Oficjalne pożegnanie stodwójek, kto by pomyślał :/ Jeszcze 10 lat temu tyle ich było... A przecież 205 wygląda jak prosto z Konstalu 
A ja mam również zdjęcia z imprezowych stodwójek - z kamerki na Rynku w Katowicach
godz. 16:31 - 165 jedzie z Ronda na Zawodzie i dalej do Sosnowca

Niestety podczas kolejnej okazji złapania stodwójki na Rynku, ten był już bardzo zacieniony i fotki są kiepskie.
godz. 19:15 - odwóz imprezowiczów pod dworzec, opóźnienie 20 minut

godz. 19:22 - zjazd do zajezdni

Akurat tak się złożyło, że podczas zjazdu na Rynku tramwaj był z każdej strony (po przejechaniu krzyźówki na chwilę przystanęli).
Z przejazdów 205 przez Rynek mam nawet "filmiki", to znaczy zgrane klatki co kilka sekund, bo to tylko oferuje ta kamerka. Jakby ktoś chciał mieć/zobaczyć, to mogę przesłać (
PW).
EDIT
Główne wydanie Aktualności
http://video2.v2.tvp.pl/2008/05/10/162183/film.asf
Zapowiedź: 0:48 - 0:56
Materiał: 11:10 - 13:45
Wersja skrócona (bez miłośniczki, rzeczniczki KZK GOP i informacji o planach dot. przyszłości tych wagonów) została wyemitowana na antenie ogólnopolskiej TVP Info w serwisie o 21:30.
I wszędzie te "cyklopy" i "cyklopy" :/

A ja mam również zdjęcia z imprezowych stodwójek - z kamerki na Rynku w Katowicach

godz. 16:31 - 165 jedzie z Ronda na Zawodzie i dalej do Sosnowca

Niestety podczas kolejnej okazji złapania stodwójki na Rynku, ten był już bardzo zacieniony i fotki są kiepskie.
godz. 19:15 - odwóz imprezowiczów pod dworzec, opóźnienie 20 minut

godz. 19:22 - zjazd do zajezdni

Akurat tak się złożyło, że podczas zjazdu na Rynku tramwaj był z każdej strony (po przejechaniu krzyźówki na chwilę przystanęli).
Z przejazdów 205 przez Rynek mam nawet "filmiki", to znaczy zgrane klatki co kilka sekund, bo to tylko oferuje ta kamerka. Jakby ktoś chciał mieć/zobaczyć, to mogę przesłać (

EDIT
http://www.tvs.pl/informacje_video/298/DW pisze:W TVS w informacjach po 21-szej był materiał z dzisiejszego pożegnania stodwójek. Nie wspomniano nic o uszkodzeniu pantografu
Główne wydanie Aktualności

Zapowiedź: 0:48 - 0:56
Materiał: 11:10 - 13:45
Wersja skrócona (bez miłośniczki, rzeczniczki KZK GOP i informacji o planach dot. przyszłości tych wagonów) została wyemitowana na antenie ogólnopolskiej TVP Info w serwisie o 21:30.
I wszędzie te "cyklopy" i "cyklopy" :/
Na youtube Meteor51 wrzucił filmik zrobiony na rondzie Gierka w Sosnowcu podczas cofania składu 205+165
http://pl.youtube.com/watch?v=fABNPNfHLck
Stało się i nie ma co rozpamiętywać (ani przesadnie chwalić się na zewnątrz). Szkoda, że nikt nie przyszedł na początek wagonu i nie powiedział mi wcześniej o tym, że coś iskrzy. W mojej "karierze" to był już trzeci połamany pantograf w stodwójce na imprezie i od razu wiedziałbym że to nie mógł być żaden krawężnik
Ja tylko zobaczyłem kątem oka lecący grafit, ale to było na kilka sekund przed rondem. No ale już trudno, z tego co widziałem dla zdecydowanej większości uczestników stodwójki w trakcji były atrakcją podstawową 
Na przyszłość więc pamiętajcie - z takimi obserwacjami koniecznie gnać do kierownika pociągu lub motorowego.

Na przyszłość więc pamiętajcie - z takimi obserwacjami koniecznie gnać do kierownika pociągu lub motorowego.
butthead pisze:Szkoda, że nikt nie przyszedł na początek wagonu i nie powiedział mi wcześniej o tym, że coś iskrzy.
Wszystko wydarzyło się na tyle szybko że chyba nie było czasu na reakcję. W tej stodwójece już dużo się natrzaskały chodniki i odpadające tylne drzwi więc wszystkich to zmyliło.Mika0005 pisze:Czemu trudniejsze? Piszę że jak Ci mógł ktoś powiedzieć jak nawet w #205 stało się to po fakcie
Praktycznie zaraz po tym jak ja stwierdziłem że z patykiem faktycznie coś się dzieje, byliśmy już przy rondzie, gdzie jego ostateczne połamanie spowodowała zapewne trakcja nad łącznikiem...
Wszyscy usłyszeliśmy lecący pantograf i gasnącą przetwornicę, wtedy dla wszystkich wszystko było już jasne, więc już biec i informować o uszkodzeniu pantografu chyba już nie było sensu...
Legenda:
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
dombia pisze:Chyba jedynie Dziennik Zachodni o pantografie wspomni
[img]http://img.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img] pisze: Zanim pojadą na cmentarzysko tramwajów
Źródło: http://www.katowice.naszemiasto.pl/wyda ... 51675.html
Pierwsze tramwaje typu 102Na na śląskie i zagłębiowskie tory wyjechały w maju 1970 roku. Przez blisko czterdzieści lat pokonały dziesiątki a może nawet setki milionów kilometrów, przewiozły niezliczone rzesze pasażerów. Fani komunikacji miejskiej żartobliwie nazywają je "ogórkami" lub "cyklopami". Ostatnie liniowe kursy "stodwójki" wykonają w czerwcu. Później będą służyć jako wozy techniczne.
Nic dziwnego, że zaprzyjaźnieni z Wojewódzkim Portalem Komunikacyjnym fani postanowili zorganizować huczne pożegnanie tych modeli. - Taką okazję mamy raz na kilkanaście lat - mówi Maciej Makula z chorzowskiego Klubu Miłośników Transportu Miejskiego.
Pożegnanie huczne, bo dwa ostatnie składy wciąż wożące pasażerów KZK GOP przejechały w sobotę ponad 150 km, czyli prawie połowę całej sieci torowisk w województwie śląskim. Zbiórkę chętnych na pożegnalną przejażdżkę (okazjonalny bilet kosztował 5 zł) wyznaczono tuż przed godz. 9 przy katowickim dworcu kolejowym. Ale najbardziej zagorzali sympatycy poruszających się po szynach pojazdów wsiadali już przy zajezdni w katowickim Zawodziu. A potem? W tłoku, przechylając się na łukach pomknęli przez Siemianowice Śląskie, Chorzów, Bytom, Rude Śląską, Zabrze, Gliwice, Katowice i Sosnowiec. Na każdym przystanku pasażerowie wykonywali setki pamiątkowych zdjęć.
O tym, że miłość do komunikacji może być wielka przekonywali ci, którzy przyjechali z drugiego końca Polski. Motorniczy ze Szczecina, warszawiak czy konduktor z Gorzowa Wielkopolskiego spędzili całą noc w pociągu, by zdążyć na tę - jak mówili - nie lada gratkę.
Jednak marzenia zakręconych na punkcie pojazdów szynowych zweryfikowało samo życie. W drodze powrotnej jeden z żegnanych wozów złamał pantograf. Na dodatek spod kół zaczęły wydobywać się kłęby dymu - zacisnęły się szczęki hamulcowe. Do zajezdni został odholowany przez drugi tramwaj.
Krzysztof P. Bąk - POLSKA Dziennik Zachodni

Podpis: Pożegnalna przejażdżka popularną "stodwójką"
Źródło: http://www.katowice.naszemiasto.pl/zdje ... _40_1.html
Imprezę odnotowano też w radiu eM (w dzień odbywania, czyli ani zaproszenie, ani relacja)

-
Starczyło, starczyło (chyba) moja osobiście jeszcze leży :mryellow: bo jakoś nie byłem głodny nic nie jedząc przez cały dzień, ale tak na prawdę przydała się woda, wodeczka-oczywiście w dwóch opcjach
bo było strasznie cieplutko. A Pani Alodii nie widziałem w ogóle-tylko w TV
Moja jest z serem, ale oprócz tego ma sałatę i coś podobnego do szynki :mryellow: Miłe to bo nie zapowiedziane (taki poczęstunek rzecz jasna)

Moja jest z serem, ale oprócz tego ma sałatę i coś podobnego do szynki :mryellow: Miłe to bo nie zapowiedziane (taki poczęstunek rzecz jasna)

W TV wypowiadala się na estakadzie, ale widać ją na filmiku stojącą w tramwaju obok jakiejś dziewczyny. Na zdjęciach Ardo stoi natomiast obok stodwójki na Alfredzie.Mika0005 pisze:A Pani Alodii nie widziałem w ogóle-tylko w TV
A bułeczki to faktycznie miły gest KZK

Dokładnie. Ja tak do końca nie wiem bo grzałem swoje cztery litery w stodwójce #205ff pisze:W TV wypowiadala się na estakadzie, ale widać ją na filmiku stojącą w tramwaju obok jakiejś dziewczyny. Na zdjęciach Ardo stoi natomiast obok stodwójki na Alfredzie.Mika0005 pisze:A Pani Alodii nie widziałem w ogóle-tylko w TV
A bułeczki to faktycznie miły gest KZKGdzie je Wam dali i kto je trzymał do czasu rozdania?
A może dowieźli transportem np. na Chebzie?

A o relację chodzi Ci o TVP Katowice, czy TVS ??

- observator
- Kontakt:
Podziękowania dla KMTM&co. za świetną organizację. Podziękowania & pozdrowienia dla Witka za ca całokształt, w tym za bezpieczne wypuszczenie mnie na przystanku 'Zawodzie Ośrodek Sportowy' (nie wysiadłem po skończeniu przejazdu a dopiero podczas powrotu do zajezdni).
Najlepiej spędzona sobota w tym roku:
+ organizacja imprezy
+ świetna koordynacja i pomysłowość trasy
+ w którą stronę nie obrócić się było słychać rozmowy na temat (o taborze, sieci itp.) co świadczyło o faktycznej obecności sympatyków
+ ...
- łamanie regulaminu przez coniektórych uczestników (popijawa od samego początku za przegubem w #165)
- kilka osób (w tym jeden z kaemteemowców) coś wyrzucało przez okna podczas jazdy
- jeden z etatowych kobuchów nie pasował w ogóle do imprezy a później ciągnął piwko
Co do fotostopów to mimo wchodzenia sobie nawzajem w kadr raczej były dość dobre warunki; jak ktoś nie chce mieć ludzi na zdjęciach to niestety musi przesiadywać całymi dniami w krzakach czekając na kursy liniowe.
Ode mnie pare fotek które uznałem za ciekawe i małopowtarzające się.
[center]
[/center]
[center]główni bohaterowie dnia[/center]
[center]
przystanek na tyle krótki że nie mieszczą się dwie stodwójki
skandal
[/center]
[center]
jeszcze chwila i ruszamy[/center]
[center]
brakuje tylko znaku wodnego :mruga: [/center]
[center]
stodwójka jako 'szybki tramwaj'? czemu nie :DD: [/center]
[center]
to kto ma większe jaja
:santa:
[/center]
[center]
zajezdnia w Gliwicach; to może wyścig na ćwierć mili
[/center]
[center]
"przystanek łąka, barany wysiadać" :mryellow: [/center]
[center]

aż trzy dziewiątki na mijance
i jeszcze dogonił je specjal :DD: [/center]
[center]
teren (byłej) zajezdni w Chorzowie Batorym; za słupami dwa eglemplarze 105NaL (lowrider)
[/center]
[center]
aleja serwisowa: dosłownie i w przenośni[/center]
[center]
gdy projektowano torowisko na katowickim rynku chyba nie pomyślano o 10. maja 2k8
[/center]
[center]

raczej nieplanowana atrakcja - połamanie pantografu w #165[/center]
[center]

102Na+102Na reloaded[/center]
Na początku myślałem że to celowe działanie ramach atrakcji przejazdu.
)
:]
Pytanie do memphis: masz uprawnienia do machania lizakiem i kierowania ruchem ulicznym czy to tylko inicjatywa związana z kaemteemowaniem?
Najlepiej spędzona sobota w tym roku:
+ organizacja imprezy
+ świetna koordynacja i pomysłowość trasy
+ w którą stronę nie obrócić się było słychać rozmowy na temat (o taborze, sieci itp.) co świadczyło o faktycznej obecności sympatyków
+ ...
- łamanie regulaminu przez coniektórych uczestników (popijawa od samego początku za przegubem w #165)
- kilka osób (w tym jeden z kaemteemowców) coś wyrzucało przez okna podczas jazdy
- jeden z etatowych kobuchów nie pasował w ogóle do imprezy a później ciągnął piwko

Co do fotostopów to mimo wchodzenia sobie nawzajem w kadr raczej były dość dobre warunki; jak ktoś nie chce mieć ludzi na zdjęciach to niestety musi przesiadywać całymi dniami w krzakach czekając na kursy liniowe.
Ode mnie pare fotek które uznałem za ciekawe i małopowtarzające się.
[center]

[center]główni bohaterowie dnia[/center]
[center]

przystanek na tyle krótki że nie mieszczą się dwie stodwójki

[center]

jeszcze chwila i ruszamy[/center]
[center]

brakuje tylko znaku wodnego :mruga: [/center]
[center]

stodwójka jako 'szybki tramwaj'? czemu nie :DD: [/center]
[center]

to kto ma większe jaja

[/center]
[center]

zajezdnia w Gliwicach; to może wyścig na ćwierć mili

[center]

"przystanek łąka, barany wysiadać" :mryellow: [/center]
[center]

aż trzy dziewiątki na mijance

[center]

teren (byłej) zajezdni w Chorzowie Batorym; za słupami dwa eglemplarze 105NaL (lowrider)

[center]

aleja serwisowa: dosłownie i w przenośni[/center]
[center]

gdy projektowano torowisko na katowickim rynku chyba nie pomyślano o 10. maja 2k8

[center]

raczej nieplanowana atrakcja - połamanie pantografu w #165[/center]
[center]

102Na+102Na reloaded[/center]
Ciekawie to wyglądało: pełno ludzi w oknach, przez kilkanaście sekund nikt nie wysiada a potem kolejka przez jedne drzwi.dombia pisze:PS. Drzwi otwierane ręcznie też niczego sobie
Dokładnie było to tak: STOP! POŁAMAŁ PANTOGRAF! (przynajmniej tak usłyszałem)JoHoNuS pisze:Na pewno była to nie lada atrakcja. W tym czasie byłem w wagonie 205. Organizatorzy w pewnym momencie wołają STOOP! nie jedziemy po czym na rondzie objawiła się wszystkim już wspomniana 102.
Na początku myślałem że to celowe działanie ramach atrakcji przejazdu.
A nie przypadkiem Armii Czerwonej albo Schlossstrasseff pisze:I pojawiły się nawet zdjęcia archiwalne. Tylko, że nie było tam 102Na, ale 13N skręcająca z Warszawskiej na KorfantegoA potem już tylko eNki

Zabieraliśmy motorowego czekającego w okolicy/w punkcie regulatorskim.ff pisze:Akurat tak się złożyło, że podczas zjazdu na Rynku tramwaj był z każdej strony (po przejechaniu krzyźówki na chwilę przystanęli).
Kolejne "cyklopy"ff pisze:I wszędzie te "cyklopy" i "cyklopy"
Gdybym wiedział to wziąłbym jeszcze jedną i wysłał Ci do Szwecji (memphis pisze:Bułki z seremff pisze:A cóż to takiego KZK zaserwował?

Pytanie do memphis: masz uprawnienia do machania lizakiem i kierowania ruchem ulicznym czy to tylko inicjatywa związana z kaemteemowaniem?
tramwaj najlepszym środkiem transportu na zakorkowane miasta
[1] pomiędzy przystankami 'Zawodzie Akademia Ekonomiczna-Zawodzie Ośrodek Sportowy' w kierunku pętli/zajezdni
[2] j.w. w kierunku Rynku
[1] pomiędzy przystankami 'Zawodzie Akademia Ekonomiczna-Zawodzie Ośrodek Sportowy' w kierunku pętli/zajezdni
- observator
- Kontakt:
Niebieskie tak ale zdecydowanie osoboweMika0005 pisze:Dokładnie. Ja tak do końca nie wiem bo grzałem swoje cztery litery w stodwójce #205ff pisze:W TV wypowiadala się na estakadzie, ale widać ją na filmiku stojącą w tramwaju obok jakiejś dziewczyny. Na zdjęciach Ardo stoi natomiast obok stodwójki na Alfredzie.Mika0005 pisze:A Pani Alodii nie widziałem w ogóle-tylko w TV
A bułeczki to faktycznie miły gest KZKGdzie je Wam dali i kto je trzymał do czasu rozdania?
A może dowieźli transportem np. na Chebzie?
, ale z tego co wiem na Chebzie przywieźli je jakimś niebieskim (chyba dostawczym) autkiem. No i każdy kto chciał to dostawał-mi przyniósł kumpel-więc z tego wniosek że dawali tyle ile się chciało(w granicach rozsądku)
A o relację chodzi Ci o TVP Katowice, czy TVS ??

Hehe. Jest ma naprawdę strasznie przykro, że mnie tam nie było. Zwłaszcza teraz jak widzę ile Was było i jakie było zewnętrzne zainteresowanie. Ja sobie zrobię za jakiś czas prywatną kameralną wersję "102Na do upadłego". Kupię bilet 24-godzinny, wezmę bułki z seremobservator pisze:Gdybym wiedział to wziąłbym jeszcze jedną i wysłał Ci do Szwecji ()

Ej, to że parę osób zabawiało się drzwiami, które to parę razy wyskoczyły z prowadnic, a raz cała połówka otworzyła sie w czasie jazdy, czy że fruwało trochę puszek po piwie, to nie znaczy że ja i inni za przegubem #165 łamali regulamin (a fakt, zresztą piszesz że "coniektórzy" )observator pisze:- łamanie regulaminu przez coniektórych uczestników (popijawa od samego początku za przegubem w #165)

No chyba że masz jeszcze jakieś inne incydenty na myśli których nie kojarzę...
Niestety chyba nie było fotostopu bez takiego okrzyku siłą własną lub megafonem.ff pisze:A kto to krzyczy w relacji TVS, żeby zejść z kadru?
Ciągle ktoś właził, albo nie wiedział co z sobą zrobić wisząc w drzwiach, albo cisnął sie jakiś dziadek na przystanku czy coś w tym stylu...
Drzwi IV otwarto jako pierwsze, z pozostałymi trochę się ociągano, nie wiem czemu.observator pisze:Ciekawie to wyglądało: pełno ludzi w oknach, przez kilkanaście sekund nikt nie wysiada a potem kolejka przez jedne drzwi.
Potem w czasie zjazdu wszystkie były zabezpieczone i wysiadano w czasie fotostopu tylko pierwszymi.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
Bo tylko ludziom przy IV drzwiach chciało się je otwierać. Ale i tak najlepiej wspominam postój na Batorym. Ktoś otwarł drzwi, wyszło parę osób, po czym motorniczy je zamknął i przyciął jakiegoś kolesia, który kilka minut był przycięty. :mryellow:luki pisze:
Drzwi IV otwarto jako pierwsze, z pozostałymi trochę się ociągano, nie wiem czemu.
Gdzie był ten fotostop ? -> http://www.fototrans.cba.pl/galeria/dis ... p?pos=-587
Powiem tylko że ten kto łamał regulamin powinien wylecieć.butthead pisze:A jak inaczej mamy to zinterpretować?luki pisze:Ej, to że parę osób zabawiało się drzwiami, które to parę razy wyskoczyły z prowadnic, a raz cała połówka otworzyła sie w czasie jazdy, czy że fruwało trochę puszek po piwie, to nie znaczy że ja i inni za przegubem #165 łamali regulamin
Osobiście nie widziałem w jakich okolicznościach doszło do otwarcia się drzwi czy ich wypadnięcia z prowadnic.
Co do puszek piwa to ten kto je trzymał to odpowiadał za siebie, a co zrobić że potem wszystko latało po podłodze.
Potwierdzę jeszcze że dwukrotnie ktoś złamał zarządzenia w czasie jazdy:
1. Katowice Rynek, drzwi IV były zaklinowane ale ktoś je i tak otworzył mimo zakazu.
2. Zawodzie, zjazd po połamaniu patyka, wszyscy mieli wysiać pierwszymi drzwiami, większość tak zrobiła, ale ostatnie drzwi zaś były otwarte.
3.:
Wtedy otwarto szafkę nad drzwiami i je otwierano ręcznie - elektrycznieArdo pisze:Bo tylko ludziom przy IV drzwiach chciało się je otwierać. Ale i tak najlepiej wspominam postój na Batorym. Ktoś otwarł drzwi, wyszło parę osób, po czym motorniczy je zamknął i przyciął jakiegoś kolesia, który kilka minut był przycięty. :mryellow:

motorniczy zgasił zdaje się przetwornicę...
W 100% zgodził bym się z usunięciem uczestnika bądź uczestników którzy łamali regulamin i m.in. otwierali te drzwi, ale określenie że wszyscy z tyłu byli bee i że dostaną kopa ze kolejną usterkę drzwi nie było zbyt ciekawe, gdyż jak próbuję tu ukazać połowa tyłu nic złego nie robiła.
Świętochłowice Lipiny, ul. BarlickiegoArdo pisze:Gdzie był ten fotostop ?
Legenda:
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
R - obsada z rozkładu
K - obsada z kamerki
dzięki, a nic nie mogłem sobie przypomnieć, zdjęć z tego miejsca na twb też nie ma (a przynajmniej wczoraj nie było)luki pisze:Świętochłowice Lipiny, ul. BarlickiegoArdo pisze:Gdzie był ten fotostop ?
Prawdopodobnie #205 będzie jeździł tylko do końca maja.ff pisze:Hehe. Jest ma naprawdę strasznie przykro, że mnie tam nie było. Zwłaszcza teraz jak widzę ile Was było i jakie było zewnętrzne zainteresowanie. Ja sobie zrobię za jakiś czas prywatną kameralną wersję "102Na do upadłego". Kupię bilet 24-godzinny, wezmę bułki z seremi zaczaję się na 205 na Zawodziu (mam nadzieję, że zgodnie z zapowiedziami w lipcu będzie jeszcze jeździć). A jak wyjedzie na podmianę, to już jej nie opuszczę
- observator
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o drzwi w #165 to nie mam pretensji. Raczej o to spożywanie alkoholu gdyż ledwo ruszyliśmy sprzed dworca było słychać otwieranie puszek i butelek...
Zmontowałem >>FILMIK<< na którym m. in. widać właśnie straszące drzwi i koniec fotostopu z Lipin. Jest też możliwość pobrania oryginalnego pliku z filmem jak ktoś jest zainteresowany.
Zmontowałem >>FILMIK<< na którym m. in. widać właśnie straszące drzwi i koniec fotostopu z Lipin. Jest też możliwość pobrania oryginalnego pliku z filmem jak ktoś jest zainteresowany.
- observator
- Kontakt:
Podczas postoju na Chebziu ktoś się spytał po co jest ta szara tarcza za szybą czołową (chodziło o znak pc7 "pociągu następnego", czy jakoś tak to leci). Jeden z kaemteemowców powiedział że to nie jest tak sobie, wszystko ma konkretne przeznaczenie.ff pisze:Fajny filmik, ale muzyka upiorna
To samo się tyczy podkładu muzycznego. Głównym fragmentem jest 'Dreams of Blood and Iron' z repertuaru Marduka. 'Blood' ma nawiązywać do malowania zakładowego a 'Iron' do wagonu jako całości >25 ton stali. Moc jaką niesie ze sobą muzyka symbolizuje możliwości stodwójki. Mam nadzieję że zostałem zrozumiany.
-
A oto zbiór wszystkich wypatrzonych przeze mnie filmików z "imprezy" :mryellow: :
http://pl.youtube.com/watch?v=f3BYlc8S5 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=lucCZmsb3 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=jzad16Lk38M
http://pl.youtube.com/watch?v=BfnDBD41Rzg
http://pl.youtube.com/watch?v=f3BYlc8S5 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=lucCZmsb3 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=jzad16Lk38M
http://pl.youtube.com/watch?v=BfnDBD41Rzg

- observator
- Kontakt:
Czy KMTM już przysłał mailowo pamiątkowe bilety? Czy są one imienne? Jeżeli nie to niech ktoś zapoda linka bo nie wypełniałem ankiety.
Pamiątkowy bilet można sobie stąd wydrukowaćobservator pisze:Czy KMTM już przysłał mailowo pamiątkowe bilety? Czy są one imienne? Jeżeli nie to niech ktoś zapoda linka bo nie wypełniałem ankiety.