Odstawione Helmuty
Odstawione Helmuty
Lista obecnie odstawionych wagonów Duewag Pt:(w nawiasie data ostatniego zaobserwowania na trasie)
- #900 (2020.10.30) Remont kapitalny w ZUR
Oryginalny post:
Od miesiąca nie kursuje wagon #909. Ostatni raz widziany na linii 19 w dniu 2015.05.19.
Post zmienił właściciela z użytkownika grillmaster na użytkownika patryk644 , który zajmie się utrzymaniem i aktualizowaniem listy.
Dnia 27.06.2019 post zmienił właściciela na patryk01
- #900 (2020.10.30) Remont kapitalny w ZUR
Oryginalny post:
Od miesiąca nie kursuje wagon #909. Ostatni raz widziany na linii 19 w dniu 2015.05.19.
Post zmienił właściciela z użytkownika grillmaster na użytkownika patryk644 , który zajmie się utrzymaniem i aktualizowaniem listy.
Dnia 27.06.2019 post zmienił właściciela na patryk01
Ostatnio zmieniony 28 gru 2020, 08:03 przez patryk01, łącznie zmieniany 104 razy.
Re: Odstawione Helmuty
Zielony - pomijając ślady srebrno szarej farby.
#903 odstawiony na wózkach "zapasowych" - oryginalne poszły do ZUR na wymianę obręczy. Stoi już co najmniej tydzień (na oko po wyglądzie) - brak dokładnej daty odstawienia.
Dzisiaj ze starego warsztatu poszedł niezły dym, to chyba coś z tym
- mi4chal744
#901 dziś w nocy pojechał na modernizację do ZUR
Linia 2:Gliwice Zajezdnia- Zabrze Damrota- Zabrze Prof. Religi- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Linia 5:Zabrze Zaborze Pętla- Zabrze Plac Wolności- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Linia 5:Zabrze Zaborze Pętla- Zabrze Plac Wolności- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Ja słyszałem, że na wymianę kół.
- mi4chal744
Faktycznie masz rację. Od wczoraj jest w ruchu

Linia 2:Gliwice Zajezdnia- Zabrze Damrota- Zabrze Prof. Religi- Biskupice Zamkowa- Szombierki Kopalnia- Bytom Plac Sikorskiego
Słyszałem też, że jak wróci to kolejny pojedzie na modernizację, ale numeru nie znam - jak również daty. Prawdopodobnie będzie to na początku miesiąca.
#900 przyjechał dziś do ZURu
Przy #907 można dopisać, że ostatnio był na trasie 4 czerwca 2020 r. Dawno też nie było na trasie #911. Ostatni raz był widziany 4 listopada.
#911 wg sdipa kursowal na 20 w tym tygodniu
Ostatnio zmieniony 22 lis 2020, 15:56 przez patryk01, łącznie zmieniany 1 raz.
#907 dzisiaj jeździ na poc. 2001.