[center]

105Na na tle kopalnie

Skoro nie problem jest dla Ciebie kreować "klimat", to co za problem zrobić najpierw torowiska w realnym układzie a potem ubrać to w roślinność i zabudowę ?Krzysiek0507 pisze:na mapie po prostu chce trzybać klimat ponieważ realna mapa na razie jest dla mnie zbyd ciężka do zrealizowania w trs-ie
Z tego co wiem takich nie ma, ale można zrobić sobie np. reguły. Np. tuż przed zwrotnicą wstawić wyzwalacz i połączyć go z funkcją - "gdy przejedzie go dowolny pojazd, przestaw rozjazd w prawo", itd. Podobnie można robić z zabezpieczaniem odcinków, tworzymy wyzwalacze które ustawiają nam wjazd i wyjazd z jednotoru.R_G pisze:Do luki: Czy są dostępne takie rozjazdy w których tak jak mówisz zwrotnica nie jest przestawiana a wagon mimo wyjazdu z mijanki nie wyskakuje na sąsiedni tor ?
NIestety ale nie jedynie moga zostać dodane jako obiekty statyczne ale z racji tego ze wiele ważą aktualnie ich nie dodajeR_G pisze:Po tej szosie nie będą jeździły samochody ?
Jeszcze nie są zabezpieczone ale będą planuje dać sygnalizatory podwieszone no chyba że znajde jakieś inne ładne sygnalizatoryR_G pisze:Czy mijanki są zabezpieczone sygnalizacją ?
Już nawet nie chodzi o to żeby były zbyt wypicowane tylko żeby dobrze działały, oto mi chodziłoJeszcze nie są zabezpieczone ale będą planuje dać sygnalizatory podwieszone no chyba że znajde jakieś inne ładne sygnalizatory
Przyjemnie się ogląda te screenyKrzysiek0507 pisze:Przedstawiam Państwu kilka nowych screeny. Zachęcam jednoczesnie o opinie, porady oraz sugestie. W paru miejscach widać nie dociągnięcia tekstury na 5 screenie ktore musze poprawić. A mijanki już są zabezpieczone sygnalizacją
To Ci pięknie wyszło. Ogólnie wszystkie screeny, zarówno Twoje jak i Krzyśka, są ładne. Naprawdę podziwiam Was, bo wiem, że dla mnie byłoby to coś trudnego. Trzymam kciuki za dalsze prace w tym programie, bo końcowy efekt często jest kapitalny.rzelfix pisze: http://img263.imageshack.us/i/uo0390.png/
Z tego co widzę, to robisz otoczenie w czterech wersjach: zieleń, miato/kamienice, osiedla blokowe, kopalnia/huta. Mnie chodzi o coś takiego, że przy tych zieleniach, czy też blokowiskach, kamieniach widać jakieś kominy, szyby, zazwyczaj nieczynne, pozostałości po hutach i kopalniach.Krzysiek0507 pisze:Luki chodzi ci żebym dodał szyby prewencyjne czy kolejną kopalnie zrobił ?
Najlepiej przejrzyj foty na TWBKrzysiek0507 pisze:Ostatnio przeglądałem tutejszy album w poszukiwaniu jakiś fajnych pomysłów aby przelać na mapę. Jeżeli ktoś ma namiary na jakieś fajne galerie o TŚ tomogłby podac linka ? z Góry dziekuje![]()
Nie kojarzę aby gdziekolwiek takie coś występowało. Jeśli w ogóle już tramwaj przecina takie pasy, są to zazwyczaj krótkie zebry przy zatoczkach itp.Krzysiek0507 pisze:Jedno pytanie Panowie/Panie: Bo teraz nie jestem pewien czy takie pasy na torach tramwajowych gdzieś występują na Śląsku?
Chodzi o pasy na tym screenie:
No jeśli idzie o ten screen no to Ci powiem że ładnie się świeci, ładnieKrzysiek0507 pisze:PS. R_G zwróć uwage na 7 screen a jeżeli Ci chodzi o inne screeny jak to działa to powiedz jakie byś chciał abym Ci zrobił
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość