Screeny z TRS-a

Train Railroad Simulator, to symulator prowadzenia pociągów i tramwajów. Istnieje mnóstwo polskich dodatków w postaci pojazdów i infrastruktury...
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Screeny z TRS-a

#1 Post autor: Lohner » 02 cze 2009, 19:58

Postanowiłem zrobić temat ze screenami z trainza gdzie będzie można umieszczać tutaj.

Pierwsze co ja dodam swoje stare screeny z TRS-a Classic. Pamiętam jak kiedyś na mapce Modula City robiłem mapkę Tramwaje Śląskie a z powodu utracenia gry i sforamtowania dysku nic nie zostało. Teraz wziąłem się do robienie kolejnej mapy także w TRS Classic mapke nie ma jeszcze nazwy ale postaram się coś wymyśleć jakąś nazwę alebo i wy mi w tym pomożecie :)
Załączniki
Skład Tatr #214+215
Skład Tatr #214+215
#790 Chorzów Stadion Śląski Pętla
#790 Chorzów Stadion Śląski Pętla
Pętla Kaufland. Skład #256+255
Pętla Kaufland. Skład #256+255
Pętla Kaufland #258+259 i #260+261
Pętla Kaufland #258+259 i #260+261
Moderus na 15-tce #272+273 Sosnowiec Estakada
Moderus na 15-tce #272+273 Sosnowiec Estakada
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#2 Post autor: Lohner » 05 cze 2009, 21:35

Dziś zacząłem budować mapę tramwajową pod tytułem "Mój GOP!" obecnie zacząłem budować trase 15-tki z Zagórza Petli i zamierzam ją budować do Katowic Pl.Wolności.
Dodam pare screenów zostałem też wykolejenie 102-jki #247 z powodu sam ucinających się torów przed przystnakami :-x
Załączniki
#674 i #737<br />Zagórze Pętla
#674 i #737
Zagórze Pętla
#674<br />Zagórze Pętla
#674
Zagórze Pętla
#674<br />Zagórze Małe
#674
Zagórze Małe
#737 i #674<br />Zagórze Pętla
#737 i #674
Zagórze Pętla
#247 i #571+618<br />Najgłupsze co może być to pękające szyny przed torowiskiem
#247 i #571+618
Najgłupsze co może być to pękające szyny przed torowiskiem
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#3 Post autor: Lohner » 18 cze 2009, 11:01

Dziś z tej mapki dodam 2 screeny później się postram coś jeszcze dodać.
Na trasie Zagórze Małe -> Środula Osiedle zrobiłem sobię paradę wagonów typu "N" z powdu tego że wagony stały tramwaje jeździły w strone centrum przeciwnym torem. :mryellow:
Załączniki
Wyjeżdża z Pętli Zagórze w strone Centrum pod prąd.
Wyjeżdża z Pętli Zagórze w strone Centrum pod prąd.
#1100+1263 na wgonie pisze 100+263 nie mieszczą sie liczby cztero cyfrowe ;/
#1100+1263 na wgonie pisze 100+263 nie mieszczą sie liczby cztero cyfrowe ;/
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#4 Post autor: Lohner » 23 cze 2009, 08:27

Mapa robi się coraz większa już jestem w Szopienicach Dwór. Dziś dodam pare screenów.
Proszę o komentarze co do mapy i składać propozycje itd.

Na mapie znajdują się 2 linie tramwajowe:

"15" Zagórze Pętla - Sosnowiec Dworzec PKP - Szopienice Dwór
"21" Zagórze Pętla - Sosnowiec Dworzec PKP - Sosnowiec Kościelna
Załączniki
Linia wahadłowa &amp;quot;15&amp;quot;
Linia wahadłowa &quot;15&quot;
Mijanka z z wahadłowym Krakusem na &amp;quot;15&amp;quot;
Mijanka z z wahadłowym Krakusem na &quot;15&quot;
Most nad przemszą
Most nad przemszą
Skład wahadłowego Combino na testach
Skład wahadłowego Combino na testach
NGT6 na &amp;quot;21&amp;quot; i wahadłowa linia &amp;quot;15&amp;quot;
NGT6 na &quot;21&quot; i wahadłowa linia &quot;15&quot;
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#5 Post autor: Marcin » 23 cze 2009, 10:45

Michał pisze:składać propozycje
To ja składam propozycje żeby bardziej oddać realizm GOPu proponuje wywalić Combino NGT6 i inne dziadostwo ;].

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#6 Post autor: Lohner » 23 cze 2009, 15:27

Marcin pisze:
Michał pisze:składać propozycje
To ja składam propozycje żeby bardziej oddać realizm GOPu proponuje wywalić Combino NGT6 i inne dziadostwo ;].
Widać ze nie wiesz co dobre! Siemens Combino ani Bombardier NGT6 nie są dziadostwem. Ty byś wolił że postawić może N+4ND1 ?
Załączniki
#250+251 AVIVA
#250+251 AVIVA
#416 ESKA
#416 ESKA
Pierwsza reklama na wagonie TŚ
Pierwsza reklama na wagonie TŚ
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Kamil
Posty: 299
Rejestracja: 16 cze 2008, 18:49
Lokalizacja: Sosnowiec

#7 Post autor: Kamil » 24 cze 2009, 08:20

To ja może też się dołączę zrobiłem reklame z z avivy ale troche w innej wersji
Jeszcze dodaje reapaint Enki N+4Nd
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 09:40 przez Kamil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#8 Post autor: Lohner » 24 cze 2009, 08:23

Kamil pisze:To ja może też się dołączę zrobiłem reklame z z avivy ale troche w innej wersji
Mogłeś jeszcze tą reklame dać na tył wagonu. Ale jak na pierwszy raz jest okej :)

Według życzeń kolegi Marcina zrobiłem narazie doczepe #584 w malowaniu BECKERS-a zjadło mi napisy a raczej schowały się pod szybe więc idzie do poprawki potem zrobie #583 do skłądy i poprawie radio Eske na inny wagon :)
Załączniki
#416+584
#416+584
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#9 Post autor: Marcin » 24 cze 2009, 13:40

Kamil pisze:Jeszcze dodaje reapaint Enki N+4Nd
Hmm nie no eNy wyglądają całkiem przyzwoicie ;).
Michał pisze:Według życzeń kolegi Marcina zrobiłem narazie doczepe #584 w malowaniu BECKERS-a zjadło mi napisy a raczej schowały się pod szybe więc idzie do poprawki potem zrobie #583 do skłądy
No widać mój beckers się robi ale, mam jedno ale.Tęcze na tyle wagonu schodzi w dół zostawiając tył biały tak jak na przodzie wagonu #583.

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#10 Post autor: Lohner » 24 cze 2009, 14:28

Marcin pisze:Tęcze na tyle wagonu schodzi w dół zostawiając tył biały tak jak na przodzie wagonu #583.
No wiesz na tamtej focie co dałeś mi linka dużo nie widać z tyłu.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#11 Post autor: Marcin » 24 cze 2009, 14:34

Michał pisze:No wiesz na tamtej focie co dałeś mi linka dużo nie widać z tyłu.
Matko... to wyobraź sobie że przód tego wagonu to tył doczepy, kapiszi ?.

Awatar użytkownika
Peter
Posty: 8468
Rejestracja: 12 lis 2006, 06:46
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#12 Post autor: Peter » 24 cze 2009, 17:34

Kiedyś jeszcze podawałem link do fotki :arrow: #337+338 też z reklamą Beckers. Może się przyda ;-) To i to jest jednak wyraźniejsze :)
*SDIP (U.N.O.)

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#13 Post autor: Marcin » 24 cze 2009, 17:40

Dzięki Ci Peter za to zdjęcie, to od tej reklamy właściwie zaczęło się moje hobby związane z tramwajami ;).

http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/m ... ko/055.jpg

To ja jeszcze tą reklamkę poproszę ;].

Awatar użytkownika
Peter
Posty: 8468
Rejestracja: 12 lis 2006, 06:46
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#14 Post autor: Peter » 24 cze 2009, 17:42

No i Picnic tutaj na #651+652. Też można zrobić ;-)
Pierwszy Picnic widziałem na #456+457 tuż po RK. Fajne robiła wrażenie :mryellow:
*SDIP (U.N.O.)

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#15 Post autor: Lohner » 24 cze 2009, 19:15

Marcin pisze:Dzięki Ci Peter za to zdjęcie, to od tej reklamy właściwie zaczęło się moje hobby związane z tramwajami ;).

http://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/m ... ko/055.jpg

To ja jeszcze tą reklamkę poproszę ;].
Okej postaram się ją dziś zrobić :)
Czy mógłbym prosić o logo tego TIP-a?
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Kamil
Posty: 299
Rejestracja: 16 cze 2008, 18:49
Lokalizacja: Sosnowiec

#16 Post autor: Kamil » 24 cze 2009, 20:56

Zrobiłem reklamę na moderusie

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#17 Post autor: Lohner » 24 cze 2009, 21:56

Reklama TIP-a na 105-tce :)

Jelcze 272MEX zostały pobrane z www.tramtrainz.net :)
Załączniki
Zatramwaje i #665 z reklmą TIP
Zatramwaje i #665 z reklmą TIP
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#18 Post autor: Marcin » 24 cze 2009, 22:37

No nieźle ale ja bym proponował wywalić to logo z tyłu i pewnie także z przodu wagonu.

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#19 Post autor: Lohner » 25 cze 2009, 06:28

Marcin pisze:No nieźle ale ja bym proponował wywalić to logo z tyłu i pewnie także z przodu wagonu.
Logo jest tylko z tyłu bo z przodu jest jojo TŚ-a :mryellow:
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#20 Post autor: Lohner » 26 cze 2009, 10:49

Poprawiłem ta reklame nie ma już z tyłu napisu ale za to z boku pod kabiną motorowego dałem nr. tab #665 z powodu że to jest reklama tylko dla tego wagonu :)

Moje Obsady z TRS-a:)

LINIA 15

[2x105Na] 1501 #571+618 zakładowy
[2x105Na] 1502 #270+271 Ardo wer.1
[2x102Na] 1503 #165+137 zakładowy
[2x105Na] 1504 #440+446 Ardo wer.2
[2X13N] 1505 #637+638 MZA Warszawa

LINIA 21

[2X105Na] 211 #530+540 zakładowy
[2x105Na] 212 #274+275 zakładowy
[2x105Na] 213 #629+630 SKOK
[1X105Na] 214 #665 TIP
[2X105Na] 215 #250+251 AVIVA
Załączniki
Poprawiona wersja TIP-a
Poprawiona wersja TIP-a
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#21 Post autor: Lohner » 26 cze 2009, 18:08

Dziś rano przeglądając foty na TWB postanowiłem że zrobię obydwie wersje Ardo z wagonu #666.

Gdyby ktoś znalazł jeszcze jakieś Ardo to niech da znać chętnie zrobie całą wersje Ardo :)
Załączniki
#513 i #552
#513 i #552
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#22 Post autor: Marcin » 26 cze 2009, 18:24

Źle zrobiłeś niebieskie ARDO, ja bym ten napis z logiem przesunął pod drugie i trzecie okno i z tyłu zrobił to samo tyle że pod okno szóste i siódme.

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#23 Post autor: Lohner » 26 cze 2009, 19:07

Marcin pisze:Źle zrobiłeś niebieskie ARDO, ja bym ten napis z logiem przesunął pod drugie i trzecie okno i z tyłu zrobił to samo tyle że pod okno szóste i siódme.
Dobra zrobie ale później. Co do BECKERSA to przerwałem prace bo nie chce mi sie go malować za dużo kolorów :mryellow:

Edit 13 lipca 2009 ->21;32

Mailem napisac nowego posta ,ale wolałem nie ryzykować więc napiszę tutaj.

Więc postanowiłem zrobić kolejną nową mapę jeszcze nie mam do niej nazwy ale zapowiada się ciekawie ma być wies i miasteczko, może ktoś mi podpowie co do nazwy niżej dodaje screnny. Dla kolegi Marcina ulubiny wagon KTM-5 :)
Załączniki
Wyjazd z Pętli Las
Wyjazd z Pętli Las
105N_1.JPG
Las pętla
Las pętla
Na splocie
Na splocie
Pod fabryką. Z pozdrowieniami dla Marcina N.:)
Pod fabryką. Z pozdrowieniami dla Marcina N.:)
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#24 Post autor: luki » 13 lip 2009, 21:59

A może byś zrobił mapkę Tramwajów Śląskich, tylko wiesz, nie taką, że wybudujesz sobie tory, postawisz jakiś wagon i powiesz że to Sosnowiec, czy Katowice Zawodzie.
Mówię o mapce ze szczegółami, poprawnym układem ulic, torowisk, wzniesień.
Zapał masz, ale do takiego czegoś trzeba by cierpliwości i precyzji.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#25 Post autor: Lohner » 13 lip 2009, 22:25

luki pisze:A może byś zrobił mapkę Tramwajów Śląskich, tylko wiesz, nie taką, że wybudujesz sobie tory, postawisz jakiś wagon i powiesz że to Sosnowiec, czy Katowice Zawodzie.
Mówię o mapce ze szczegółami, poprawnym układem ulic, torowisk, wzniesień.
Zapał masz, ale do takiego czegoś trzeba by cierpliwości i precyzji.
Luki probowałem zrobic to na twojej mapce, niestety jakis bład mi wyskoczył.
Pomysl ile jest do roboty żeby TŚ zrobić. To by każdy z FTŚ-a musiał robić linie jedną czy coś w tym stylu. Już maielm wybudowaną mape "MÓJ GOP!" z Zagórza do Szopienice Dwór. Ale mi znikła po formacie.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#26 Post autor: luki » 13 lip 2009, 22:32

Michał pisze:Luki probowałem zrobic to na twojej mapce, niestety jakis bład mi wyskoczył.
Tylko moja mapka to bubel zrobiony z nudy w okresie świąt i przełomu 2008/2009
Michał pisze:Pomysl ile jest do roboty żeby TŚ zrobić.
Jakby ktoś miał czas i chęci to żaden problem. Roboty jest dużo, ale za to efekt końcowy jest wart wiele. Musiał by mieć przede wszystkim ktoś satysfakcje z tego.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#27 Post autor: Lohner » 13 lip 2009, 22:38

luki pisze:Michał napisał/a:
Pomysl ile jest do roboty żeby TŚ zrobić.

Jakby ktoś miał czas i chęci to żaden problem. Roboty jest dużo, ale za to efekt końcowy jest wart wiele. Musiał by mieć przede wszystkim ktoś satysfakcje z tego.
To może niech każdy zrobi swoje miasto w TRS-ie. Tylko jest pproblem tu nikogo nie ma z Bedzina;/
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

R_G
Posty: 2720
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#28 Post autor: R_G » 15 lip 2009, 00:07

Wiadomo że w wakacje dzieciom się nudzi ... :P

Dlatego zrobiłem niepokonane stodwójki w malowaniu zakładowym i selgrosowym ;)
Załączniki
FT1.JPG
FT3.JPG
FT4.JPG
:!: Pozdrawiam R1 :santa: :!:

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#29 Post autor: luki » 15 lip 2009, 00:19

Jak robisz screeny to włączaj "szczegóły pociągów" na max, by patyk nie był taki "niewidzialny".
A tak po za tym, świetne screeny :D
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#30 Post autor: Lohner » 15 lip 2009, 08:43

R_G pisze:Dlatego zrobiłem niepokonane stodwójki w malowaniu zakładowym i selgrosowym
Stawiałem że wyjdzie ci jakoś do du**, alu myliłem się, coś mi sie wydaje że kol. Groszek robi lepsze odemnie.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

R_G
Posty: 2720
Rejestracja: 16 lut 2008, 14:00
Lokalizacja: Sosnowiec

#31 Post autor: R_G » 15 lip 2009, 13:58

Jak robisz screeny to włączaj "szczegóły pociągów" na max, by patyk nie był taki "niewidzialny".
Wiedziałem, wiedziałem że będzie burza z tymi patykami ;)
A tak po za tym, świetne screeny :D
Dzięki :)
Stawiałem że wyjdzie ci jakoś do du**,
Nie ma to jak dobry kolega :P

Jest parę mankamentów:
1. Przegub powinien być też niebieski, niestety nie znalazłem odpowiedniego elementu alby go przemalować.
2. Dolne szyby w drzwiach jak w #209 powinny być pomalowane całe na żółto
3. Listewka u dołu przedniej szyby powinna być walnięta na niebiesko.

Jeśli ktoś mimo to chciałby ten dodatek [stodwójkę] pisać na PW. :)
:!: Pozdrawiam R1 :santa: :!:

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#32 Post autor: luki » 15 lip 2009, 14:34

Przedstawię kilka screenów mapki kolejowej jaką buduję. Robią ją od grudnia 2008, kiedy to mi się nudziło w okresie świątecznym, zwłaszcza jak byłem chory i siedziałem w domu ;)
Ostatnimi miesiącami różnie było, czasem w jakiś dzień coś podziobię jak mam chwilę...
Załączniki
Screen_003 kopia.jpg
Screen_005 kopia.jpg
Screen_007 kopia.jpg
Screen_013 kopia.jpg
Screen_020 kopia.jpg
Screen_016 kopia.jpg
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#33 Post autor: Lohner » 29 lip 2009, 10:22

R_G pisze:Jeśli ktoś mimo to chciałby ten dodatek [stodwójkę] pisać na PW.
Ja bardzo chętnie chce ją mieć:)

A dziś doDam pare screenów ze swojej mapki :)
Załączniki
Nowy trmwaj na nowej linii 25:)
Nowy trmwaj na nowej linii 25:)
Moderus na splocie
Moderus na splocie
Pesa między domkami
Pesa między domkami
Ostatnio zmieniony 29 lip 2009, 13:21 przez Lohner, łącznie zmieniany 2 razy.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Marcin
Posty: 1860
Rejestracja: 09 sie 2007, 00:59
Lokalizacja: Sosnowiec - Zagórze

#34 Post autor: Marcin » 29 lip 2009, 11:59

Michał pisze:A dziś doam pare screenów ze swojej mapki
Która to już mapka ? -.-
Michał pisze:Mapka nazywa się linie zlikwidowane i zawieszone w GOP-ie
Z całym szacunkiem ale żaden ten screen nie przypomina mi ani fragmentu 8mki, 12stki czy 25.No i jeszcze ten tabor, jak już robisz taką mapę to trzymaj się w miarę realizmu ;].

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#35 Post autor: Lohner » 29 lip 2009, 13:08

Marcin pisze:Michał napisał/a:
A dziś doam pare screenów ze swojej mapki


Która to już mapka ? -.-
Ta sama. Na drugiej stronie są screeny KTM-5-tego eN-KI roboczej itd.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

klik95
Posty: 12
Rejestracja: 05 mar 2009, 19:55
Lokalizacja: Zabrze

#36 Post autor: klik95 » 21 sie 2009, 00:45

No, Luki, muszę się kiedyś przejechać Twoją trasą ;)

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#37 Post autor: luki » 21 sie 2009, 13:26

Watpię by tą co na screenach powyżej, bo ten projekt jest już porzucony ;)
Ale spokojnie, może kiedyś projekt nr. III doczeka się ukończenia ;)
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
TŚ25
Posty: 295
Rejestracja: 12 gru 2009, 19:37
Lokalizacja: Katowice-Szopienice

#38 Post autor: TŚ25 » 09 sie 2010, 14:57

Ja mam mapkę taką fikcyjną TŚ, ale nie wiem jak robić screeny.
Obsady i linie napiszę wam później.
Tramwaje Śląskie
232 Zawodzie Pętla-Chorzów Stadion Śląski-Zawodzie Pętla ;D

POZDRAWIAM !

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#39 Post autor: Lohner » 09 sie 2010, 15:04

TŚ25 pisze:Ja mam mapkę taką fikcyjną TŚ, ale nie wiem jak robić screeny.
Żeby zrobić screenach trzeba nacisnąć przycisk "PrtScSysRq" potem wklejasz do "Paint-a" zapisujesz na JPG dodajesz na http://imageshack.us/ . Wklejasz link miniaturki na forum i jest ok :)
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
TŚ25
Posty: 295
Rejestracja: 12 gru 2009, 19:37
Lokalizacja: Katowice-Szopienice

#40 Post autor: TŚ25 » 09 sie 2010, 16:27

Michał pisze:
TŚ25 pisze:Ja mam mapkę taką fikcyjną TŚ, ale nie wiem jak robić screeny.
Żeby zrobić screenach trzeba nacisnąć przycisk "PrtScSysRq" potem wklejasz do "Paint-a" zapisujesz na JPG dodajesz na http://imageshack.us/ . Wklejasz link miniaturki na forum i jest ok :)
Próbowałem tysiące razy a z tego lipa.
Tramwaje Śląskie
232 Zawodzie Pętla-Chorzów Stadion Śląski-Zawodzie Pętla ;D

POZDRAWIAM !

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#41 Post autor: luki » 09 sie 2010, 17:52

Jak jesteś w grze klikasz przycisk Print Screen (jest na każdej klawiaturze czasami skrótem "PrtSc" zwykle w towarzystwie grupy klawiszy Scroll Lock, delete, home itp

Nie wiem jakiego masz TRS, bo ogólnie Print Screen robi zrzut ekranu do pamięci (schowka) co wklejamy np. w paincie (ctrl+v)
Natomiast w TRS 2006 jest tak że w czasie gry robimy ile chcemy screenów, i potem znajdują się one w katalogu gry, jest tam zdaje się katalog Auran/TRS200x/screnschots
Poprzeglądaj foldery (local możesz pominąć i nawet powinieneś bo eksplorator może zawisnąć). Nie pamiętam już w jakim się to pliku zapisywało ale przydatny jest program do edycji różnych plików graficznych (windowsowy paint nie wystarczy).
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#42 Post autor: Lohner » 09 sie 2010, 18:08

luki pisze:Nie pamiętam już w jakim się to pliku zapisywało ale przydatny jest program do edycji różnych plików graficznych (windowsowy paint nie wystarczy).
Chodzi o Gimp-a?
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Awatar użytkownika
luki
Posty: 5410
Rejestracja: 11 lis 2006, 13:29
Lokalizacja: Katowice
Kontakt:

#43 Post autor: luki » 09 sie 2010, 19:43

Pliki zapisywane są w folderze jako tga, więc programem który takowe obsługuje można odczytać. Ja akurat z GIMPa nie korzystam to nie wiem.
Legenda:
R - obsada z rozkładu
D - domyślam się, obsada typowana analogicznie
K - obsada z kamerki

Awatar użytkownika
TŚ25
Posty: 295
Rejestracja: 12 gru 2009, 19:37
Lokalizacja: Katowice-Szopienice

#44 Post autor: TŚ25 » 09 sie 2010, 20:23

Zapisuje na tym JPG i dodaje na tą strone, ale po chwili wyskakuje mi okno z napisem BŁĄD.
Tramwaje Śląskie
232 Zawodzie Pętla-Chorzów Stadion Śląski-Zawodzie Pętla ;D

POZDRAWIAM !

Awatar użytkownika
Lohner
Posty: 3103
Rejestracja: 23 gru 2007, 13:00
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

#45 Post autor: Lohner » 09 sie 2010, 20:32

Ja naciskam "PrtSc" wklejam do paint-a dodaje na imageshack i tu linka ze screenem proste jak (***) :mryellow:
Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 21:08 przez Lohner, łącznie zmieniany 1 raz.
Może zacznij używać znaku "->" jako podmiana niż cytować i pisać bez podmiany....
http://komunikacjazbiorowa.flog.pl/

Krzysiek0507
Posty: 69
Rejestracja: 05 sty 2010, 16:08
Lokalizacja: Zabrze

#46 Post autor: Krzysiek0507 » 09 sie 2010, 23:16

luki pisze:Natomiast w TRS 2006 jest tak że w czasie gry robimy ile chcemy screenów, i potem znajdują się one w katalogu gry, jest tam zdaje się katalog Auran/TRS200x/screnschots
z tego co wiem to chyba wszystkie TRSy posiadają ów katalog, na pewno 2004 posiada

rzelfix
Posty: 829
Rejestracja: 11 lis 2006, 23:18
Lokalizacja: GOP

#47 Post autor: rzelfix » 10 sie 2010, 00:09

Ja polecam program UOSU. Szybciej, pliki zapisują się do wybranego folderu i za pomocą wybranego klawisza...

mateuszmt
Posty: 1
Rejestracja: 08 paź 2010, 13:19
Lokalizacja: Toruń

#48 Post autor: mateuszmt » 08 paź 2010, 13:30

a zkąd je sie pobiera

Awatar użytkownika
Konstal
Posty: 99
Rejestracja: 02 lis 2011, 06:37
Lokalizacja: Stroszek
Kontakt:

#49 Post autor: Konstal » 16 kwie 2012, 14:16

A w czym robiłeś Repainty ?
Pozdrawiam Konstal :)

JoRG112
Posty: 9
Rejestracja: 24 kwie 2012, 10:51
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza

#50 Post autor: JoRG112 » 24 kwie 2012, 15:45

To może moja pierwsza treściwa mapa w TRS Classics, którą aktualnie robię dla fikcyjnej firmy, ale niestety malowania tramwaju itp. zmienić nie umiem:

Obrazek

Obrazek
KPM- Kwiat Polskiej Młodzieży :lol:

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość